Kinetoterapie

Cuvântul kinetoterapie provine din limba greacă și înseamnă „terapie cu mișcare”. Încă din cele mai vechi timpuri, efectele pozitive ale exerciţiilor fizice și ale masajului sunt cunoscute în ceea ce privește prevenirea sau recuperarea anumitor afecţiuni precum dureri musculare, traume, afecƫiuni ortopedice şi neurologice.

Sala de Kinetoterapie, prin aparatura adecvată şi la cele mai înalte standarde, a fost înfiinƫată pentru a veni în sprijinul persoanelor în scop profilactic, terapeutic şi de recuperare în afecƫiuni locomotorii ortopedico-traumatice, neurologice, reumatice, cardio-vasculare, metabolice atât la adulti, cât şi la copii.

Aici evaluarea kinetoterapeutică şi posturologia au un rol foarte important în conceperea programului de kinetoterapie unde pacientul este atent evaluat din punct de vedere kinetoterapeutic, examinat posturologic şi informat despre tipul de recuperare de care are nevoie pentru a-şi începe călătoria spre o stare de sănătate optimă.

Evaluarea kinetoterapeutica înglobează anamneza şi evaluarea prin măsurători alături de evaluarea posturologică, ceea ce rezultă în întocmirea programului de recuperare medicală şi a fişei de tratament kinetoterapeutic.


TIPURI DE AFECȚIUNI TRATATE

 • Afecƫiuni ortopedico-traumatice la adulƫi şi copii: luxaƫii, entorse, fracturi cu sau fără tijă sau şuruburi, postoperator ligamentoplastie, post artroscopii, scolioză (operate sau nu, în corset), lordoză, cifoză, cifoscolioze, deviaƫii ale membrelor inferioare (genunchi valgum, varum, picior plat), stern înfundat, stern proiectat spre înainte;
 • Kinetoterapia în afecƫiunile reumatologice: artroze, periartrite, PSH, gonartroză, coxartroză, spondilo-discartroză;
 • Kinetoterapia în afecƫiunile neurologice: Boala Parkinson, Scleroza multiplă, AVC – hemiplegie;
 • Discopatie lombară;
 • Hernie de disc operată sau nu;
 • Kinetoterapie în afecƫiunile oncologice (post intervenƫii masectomii);
 • Eliminarea toxinelor prin mişcare;
 • Kinetoterapia la sportivi: pregătire fizică, recuperare după accidente;
 • Kinetoterapia în osteoporoză (exerciƫii de menƫinere a mobilităƫii articulare şi a masei musculare);
 • Kinetoterapia pentru slăbit şi remodelare corporală: program de exerciƫii pentru slăbit în funcƫie de presiunea pe sistemul osos;
 • Kinetoterapia pentru gravide şi bebeluşi: kinetoterapia specifică fiecărui trimestru de sarcină, exercitii de recuperare după naştere naturală sau cezariană, masaj şi kinetoterapie sau kinetoprofilaxie pentru bebeluşi.

Sub îndrumarea …………………………………………. Kinetoterapeut Principal al CENTRULUI DE RECUPERARE MEDICALA ORENA, pacienƫii vor beneficia de programe de exerciƫii profilactice personalízate pentru sănătatea coloanei vertebrale, a menƫinerii mobilităƫii şi a masei musculare, dar si de sfaturi despre igiena vieƫii prin învăƫarea poziƫiilor şi a mişcărilor corecte pentru prevenirea problemelor la coloana vertebrală.